Кошик
400 відгуків
promo_banner
+380 (98) 662-65-91
+380 (93) 967-16-71
Інтернет-магазин JD Kristall - парфумерія, туалетна вода, парфуми
Кошик

Словник інгредієнтів Фаберлік

Словник інгредієнтів Фаберлік

Вибирати косметичні засоби слід дивлячись на те, що вони містять у своєму складі. Компанія Faberlic пропонує своїм Клієнтам ознайомитися зі словником основних інгредієнтів, які входять до складу продукції Faberlic, для усвідомленого вибору косметичних засобів.
NOVaftem-O2 -Підтримує фізіологічний рівень (швидкість) мікроциркуляції в шкірі
-Бере участь у формуванні бар'єрних функцій шкіри
-Активно бере участь в синтезі колагену
-Стимулює утворення т. н. епідермального фактора росту, без якого не возможем процес загоєння ран
-Стимулює регенерацію шкіри при запальних процесах, пошкодження УФ-променями
-Формує утворення нових кровоносних судин

SkinDiet комплекс Містить: екстракт листя дерева них + екстракт яблука + екстракт дикого рису.
Екстракт листя дерева ним омолоджує шкіру і перешкоджає передчасному старінню.
Екстракт яблука покращує текстуру шкіри, бореться з першими ознаками старіння, сприяє
поліпшення тургору шкіри, розгладжує її, забезпечує ліфтинг-ефект. Екстракт дикого рису активізує обмінні процеси.

REGU-AGE — рослинний комплекс Стимулює синтез колагену і еластину, покращує гідродинаміку,
мікроциркуляцію, знімає легку набряклість, покращує колір обличчя.

Аквафтем Підсилює дію всіх активних інгредієнтів, насичує тканини киснем, покращує локальну мікроциркуляцію, стимулює синтез колагену і еластину, сприяє регенерації шкірних покривів, активізує энегетические реакції в мітохондріях (енергостанціях клітин шкіри).

Алое вера Сприяє регенерації шкіри, нормалізує її гідробаланс.
Амінокислоти з плодів жожоба
За складом близькі колагену шкіри, сприяють відновленню захисної мантії, стимулюють синтез білків шкіри і розгладжують зморшки.

Амінокислоти шовку Будь рослинний і тваринний білок (протеїн) складається з амінокислот. Амінокислоти шовку – це «цеглинки», з яких побудовані шовкові нитки (нитки одержують із коконів, створених тутовыми шелкопрядами), що представляють собою білок. У косметології використовуються фрагменти білків шовку і амінокислоти шовку.
Набухаючи, ці амінокислоти створюють на поверхні шкіри вологу гелеподібну плівку, яка захищає і пом'якшує її. Вони зволожують і зміцнюють шкіру, підвищуючи її тургор і еластичність, знімають лущення, активізують білковий обмін. Крім того, наша шкіра використовує амінокислоти шовку для синтезу власних білків.
Амінокислоти шовку входять засоби для тонізації шкіри (лосьйони та тоніки), зволожуючі гелі, декоративну косметику (крем-пудру і компактну пудру), засоби для догляду за волоссям – маски, шампуні, кондиціонери, спреї для пошкодженого волосся.

Амінокислота аргінін, допомагає регенерації шкіри і загоєнню дрібних ушкоджень

Бета – глюкан Бета-глюкан отримують з протеїнів пшениці і вівса. Він посилює активність наших імунокомпетентних клітин (макрофагів), в результаті чого ті починають інтенсивно синтезувати біологічно активні речовини, необхідні іншим клітинам і систем нашого організму для повноцінного життя. Серед цих речовин, наприклад, цитокіни – регуляторні і сигнальні молекули, завдяки яким клітини розуміють, що вони повинні робити в конкретний момент, щоб життя організму йшла своєю чергою; епідермальний фактор росту, який збільшує швидкість оновлення клітин епідермісу; фактор ангіогенезу, який відповідає за ріст нових капілярів.
Бета-глюкан підсилює ще і фагоцитарну активність макрофагів. Просто кажучи, з його допомогою вони набагато активніше знищують чужорідних агентів і власні неповноцінні клітини шкіри. Вводиться в засоби для догляду за чутливою шкірою з порушеними бар'єрними функціями, засоби для догляду за волоссям, в косметику серії «анти-вік» та інші препарати.

Бісаболол Знімає роздратування і почервоніння, надає заспокійливу дію на шкіру.
Бораго (бурачник, огіркова трава)
Містить комплекс поліненасичених кислот, відновлює бар'єрні функції шкіри і стимулює синтез керамідів

Вітамін А (ретінол) Вітамін А відповідає за масу важливих процесів в організмі і є одним з найбільш важливих вітамінів для шкіри. Нестача вітаміну А проявляється в її сухості, лущення, ороговении шкірних покривів, ламкістю волосся і нігтів. Крім іншого, знижується загальний імунітет і стійкість організму до інфекцій, а також гострота зору в сутінковий час. У косметичних засобах вітамін А разом з вітаміном с контролює процес оновлення колагену в шкірі, процес оновлення клітин рогового шару епідермісу і стимулює розгладження зморшок.

Вітамін С Основна ланка антиоксидантного захисту клітин. Діє в комплексі з вітаміном Е. Підвищує еластичність і пружність шкіри, стимулюючи синтез колагену. Покращує колір обличчя, роблячи його більш рівним, чистим і яскравим. Особлива стійка форма вітаміну, розчинної в жирній фазі, зберігає активність у кремі на довгий період часу.

Вітамін Е Має протизапальну дію, знімає почервоніння і набряклість. Стабілізує стан клітинних мембран, забезпечуючи їх антиоксидантний захист і цілісність. Покращує зволоженість шкіри і розгладжує зморшки.

Водянной крес Вітамінно-мінеральний концентрат, відновлює обмінні процеси в шкірі. Містить:
-Вітамін А і бета–каротин, які знімають лущення і активізують оновлення клітин епідермісу
-Вітаміни групи В – при нестачі вітамінів цієї групи на шкірі виникає вугрі, ділянки почервоніння і роздратування, дерматит і себорея.
-Вітамін С – зміцнює стінки судин, створює антиоксидантного захисту клітин. Підвищує еластичність і пружність шкіри, стимулює синтез колагену.
-Мікроелементи – йод, калій, кальцій, фосфор, натрій, залізо. Необхідні для нормальної функції ферментів, що нормалізують водно-сольовий баланс шкіри;

Гідролізовані протеїни пшениці Чудово пом'якшують шкіру, захищає її від висихання, відновлюють оптимальний вміст вологи, знімають лущення. Створюють на поверхні шкіри м'яку еластичну плівку, яка забезпечує ліфтинг-ефект.

Глютеины з пшеничного білка Особливі компоненти з білків, що володіють регенеруючою і захисним ефектом. Спільне вплив глютеинов і полісахаридів ріжкового дерева забезпечує шкірі ефективний ліфтинг, не створюючи при цьому відчуття дискомфорту і стягнутості.

Гранули з воску жожоба М'які сферичні гранули з натурального воску, які не травмують чутливі ділянки шкіри, м'яко відлущуючи старі клітини з її поверхні.

Дікалій глициризинат (з кореня лакриці) Активна молекула, виділена з кореня лакриці. Володіє неперевершеним протизапальним ефектом, не поступається по ефективності стероїдних препаратів.

Рідкокристалічна основа Особлива стуктура рідких кристалів, яка дозволяє максимально зберегти активність біомолекул і захистити масла і жирні кислоти від окислення. Відновлює ліпідний баланс шкіри, сприяє збереженню вологи, створює дивовижне відчуття комфорту, роблячи шкіру м'якою і шовковистою.

Зародки пшениці Субстанції, які виділені із зародкової частини пшеничних зерен. Містять біогенні стимулятори, фактори росту, ферменти, вітаміни – в комплексі всі ці цінні компоненти забезпечують регенерацію клітин шкіри, стимулюють обмін речовин, є джерелом мікроелементів.
Зародки пшениці використовуються в препаратах для зрілої шкіри і ліфтинг-засобах. Широко застосовуються в якості біологічно активних добавок до їжі при астенічних станах, хронічної втоми, авітаміноз і т. д

Камфора Активна речовина, що отримується з плодів і листя камфорного дерева. Містить ефірну олію, активізує кровообіг і нормалізує функції серцево-судинної системи. При нанесенні на шкіру дає легкий розігріваючий ефект, прискорює обмінні процеси, покращує мікроциркуляцію, надає антисептичну дію.
Використовується в засобах для догляду за жирною, проблемною шкірою, в засобах для догляду за ногами і в антицелюлітних препаратів

Кераміди (Цераміди) Головна структурна молекула ліпідів нашого епідермісу. Порушення синтезу керамідів в шкірі призводить до серйозних порушень її бар'єрних функцій, що загрожує комплексом ускладнень – підвищенням чутливості аж до розвитку алергічних реакцій, лущенням, роздратуванням, порушенням водного балансу і розвитком гіперкератозу. Включені в крем, кераміди знімають лущення шкіри і повністю відновлюють її бар'єрні функції.

Білок колаген сполучної тканини, що забезпечує шкірі пружність і міцність. При поверхневому застосуванні пом'якшує і зволожує шкіру, знімає лущення і напруга. Стимулює білковий обмін.

Корінь лопуха або реп'ях Відоме антисеборейное засіб. Має антимікробну і дезінфікуючу дію. Містить:
-Ефірне масло, що володіє протизапальним ефектом
-Полісахарид інулін, слизи, білки, які зволожують шкіру
-Фітостерини – стимулюють обмінні процеси в шкірі, регулюють ліпідний обмін
-Дубильні речовини – підсушують запальні елементи, знімають почервоніння і роздратування шкіри.

Комплекс незамінних Амінокислот Головні природні зволожувачі шкіри, які дарують їй еластичність і володіють значним омолоджуючим потенціалом. Стимулює білковий обмін в шкірі, утримують вологу в роговому шарі епідермісу і захищають шкіру від повредений.

Креатин-один з найважливіших джерел енергії в організмі, необхідний для нормального функціонування клітин. Дає життєву силу клітинам шкіри, стимулює захисну систему шкіри.

Кукурудзяний крохмаль Це особлива косметична форма модифікованого крохмалю, який володіє унікальною абсорбуючою здатністю — вбирає шкірний жир і вологу.

Лимон Має відбілюючі властивості, стимулює процеси регенерації.

Масло авокадо Цінне, багате вітамінами, мікроелементами, флавоноїдами, танинами і стеринами масло. За вмістом мікроелементів – рекордсмен серед овочів і фруктів. Містить вітаміни F (до 20%), А, В1, В2, D, Е і С, пантотенову кислоту (вітамін В5), білки. Добре вбирається в шкіру, підвищує її еластичність. Усуває симптоми зневоднення і сухості шкіри. Відновлює ліпідний баланс епідермісу.

Масло жожоба З точки зору хімії, це рідкий віск, що отримується методом холодного пресування з плодів китайського фініка (буксус). Властивості воску жожоба визначають специфічний білок, що нагадує за структурою колаген, і жирні кислоти, що надають йому стійкість до згіркнення. Масло жожоба відомо своїми протизапальними властивостями, знімає почервоніння і роздратування, нормалізує статус сухої шкіри, відновлює тонус в'ялої шкіри, розгладжує зморшки.

Масло какао Завдяки особливому складу, має тверду консистенцію при кімнатній температурі. Широко застосовується в медичній практиці як основа для різних мазей і свічок. Надає тонізуючу і загоює, завдяки наявності у складі танінів, кофеїну, метилксантину та есенціальних жирних кислот. Створює на поверхні шкіри захисну плівку, пом'якшує і живить, знімає лущення, захищає від втрати вологи. Ідеальний засіб для догляду за тонкою сухою шкірою.

Олія кунжуту Масло, отримане з насіння кунжуту, належить до найцінніших косметичних інгредієнтів. Містить до 50 відсотків лінолевої кислоти, завдяки чому сприяє відновленню епідермального бар'єру шкіри. Пом'якшує і живить шкіру, перешкоджає випаровуванню вологи з її глибоких шарів, активізує синтез керамідів.

Масло макадамії (австралійський горіх) Містить пальмитоолеиновую кислоту, яка відновлює бар'єрні функції шкіри і захищає мембрани клітин від пошкоджень вільними радикалами. Швидко вбирається, не залишаючи жирної плівки, за що його називають «швидко зникає масло». Тонізує, зволожує і пом'якшує шкіру.

Олія насіння чорної смородини Містить поліненасичені жирні кислоти, в тому числі лінолеву, альфа - і гамма - ліноленову, які відновлюють ліпідний бар'єр шкіри і роговий шар епідермісу, борються з сухістю і збезводненої шкіри. Крім цього, масло багате вітаміном Е, каротиноїди, стеринами, які мають антиоксидантом і омолоджуючу дію, захищають клітинні мембрани.

Масло мигдалю Масло мигдалю містить комплекс тригліцеридів-эмолентов – ці пом'якшувальні добавки захищають нашу шкіру від подразнюючих агентів. Активні речовини масла мигдалю створюють на поверхні шкіри захисну мантію, яка нормалізує її кислотний баланс. Ефективно захищає епідерміс від вільних радикалів, перешкоджає микроповреждениям шкіри і передчасного старіння, живить шкіру і препятсвует випаровуванню вологи.

Масло солодкого мигдалю Містить комплекс жирних кислот, відновлюють ліпідний бар'єр шкіри, вітаміни А і Е, стерини. Захищає шкіру від висихання, робить її м'якою і шовковистою.
Масло Таману (Аті, Каману, Калофиль, олександрійський лавр)
Ароматне масло з легким запахом індійське каррі і горіха видобувається з серцевини горіхів священного дерева, що росте у Французькій Полінезії. Володіє заспокійливим ефектом, знімає роздратування і почервоніння шкіри, сприяє регенерації шкірних покривів, захищає шкіру від зовнішніх ушкоджуючих факторів і перешкоджає випаровуванню вологи. Загоює рани, опіки, виразки, усуває біль і сліди від укусів комах. Добре вбирається, не залишаючи жирних слідів. Особливо добре для щоденного догляду за сухою тонкою шкірою. Широко використовується в дерматологічній практиці для лікування хронічних запальних захворювань шкіри: екземі, псоріазі, дерматитах.

Олія Ши (карите, каре, коло – це мала частина африканських назв масла ши) Добувається з м'якоті кісточок плодів дерева ши, яке росте в лісистій савані між Сенегалом і Нігерією. По твердості деревини ши нагадує дуб, живе близько 200 років і досягає у висоту до 20 м. Майже половина вмісту кісточки припадає на частку масла.
Всі літописи про африканської культури згадують масло ши і його унікальні властивості. Основа африканської фармакології, воно використовується як протинабряковий та протизапальний засіб, захисне засіб для шкіри новонароджених у важких кліматичних умовах, засіб для лікування дерматитів, ранозагоювальний засіб. Вважається, що гладка пружна шкіра африканок – заслуга олії ши. В сучасному уявленні масло ши — це універсальне активну масло з пом'якшуючими, зволожуючими і регенеративними властивостями. Уповільнює старіння шкіри, розгладжує зморшки. Прекрасний емоленти (пом'якшувач), має регенеруючі властивості, активізує синтез колагену, відновлює бар'єрні функції шкіри, захищає шкіру від УФ-променів.

Марокканський солодкий мигдаль Містить комплекс жирних кислот, відновлюють ліпідний бар'єр шкіри, а також вітаміни А і Е, стерини. Захищає шкіру від висихання, робить її м'якою і бархатистою.
Молочні протеїни з йогурту
Володіють високою біологічною активністю: стимулюють білковий обмін в шкірі, сприяють відновленню її водного балансу, активізують процеси регенерації.

Морський планктон Енергетичний коктейль для шкіри — джерело солей, мінералів, мікроелементів, полісахаридів, білків – відновлює природну зволоженість шкіри, активізує процеси регенерації та оновлення клітин шкіри.

Мильнянка відцвіли (сапонарія) Містить комплекс сапонінів, які ідеально пом'якшують шкіру і відновлюють її гідробаланс

М'які миючі речовини Спеціально підібраний, нейтральний комплекс з поверхнево-активних речовин, які дозволяють видаляти забруднення з поверхні шкіри, не ушкоджуючи при цьому її захисну мантію. Не створюють відчуття сухості і дискомфорту.

Омега 3 Знімає сухість шкіри, «латає дірки» в пошкодженому захисного бар'єру шкіри. Незамінний компонент ліпідів (жирів) шкіри.

Пантенол (провітамін В5) Відновлює структуру епідермісу. Заспокоюючи і пом'якшуючи шкіру, прискорює загоєння дрібних пошкоджень. Широко застосовується в регенеруючих засобах. Дозволений для використання навіть в дитячій косметиці.

Пептидогликаны (патент Faberlic) Біологічно активна молекула, отримана із стінок молочнокислих бактерій. Відновлює імунний статус шкіри, впливаючи на специфічні імунні клітини – клітини Лангенгарса. Підвищує захисні функції шкіри, посилює її опірність зовнішнім ушкоджувальних чинників – міський смог, бактерії, токсини. Допомагає боротися з внутрішніми проблемами – алергічними реакціями, запальними процесами.

Пептиди (протеїни) молока Речовини, виділені з молочної сироватки. Містять казеїн, альбумін, активні білки молочної сироватки і олигопротеины. Мають виражену регенеруючу дію, оскільки містять активний фактор росту і сигнальні молекули. Відновлюють захисні функції шкіри, сприяють нормалізації її гідробалансу.

Протеїни рису Пом'якшують і зволожують шкіру, розгладжують зморшки. Сприяють мобілізації імунокомпетентних клітин (макрофагів і клітин Лангенгарса) і стимулюють місцевий імунітет. Мають регенеруючу дію на шкіру, активізують її захисні резерви

Протеїни пшениці Належать до групи білків-склеропротеинов, до складу яких входять лекозин, глютеин, гліадин і ін. Макаронів ці білки забезпечують так звану клейкість (точніше, здатність не розвалюватися в процесі варіння), а в препаратах для догляду за шкірою працюють в якості потужного зволожувача, а також як регенеруючі і пом'якшують шкіру речовини.

Плющ Містить комплекс мінеральних речовин, органічних кислот, глікозидів, сапонінів, фітонцидів, які поновлюють функціональність шкіри, роблячи її м'якою і ніжною, розгладжують зморшки.

Полісахариди з насіння ріжкового дерева Добуваються з плодів вічнозеленого дерева з сімейства бобових. Плоди (царгородський стручок) являють собою стрючки-ріжки довгою 8-20 см з шкірястою оболонкою і мясиситой солодкої серцевини всередині якої лежать овальні зерна. Цукристість рожков перевищує цукристість цукрових буряків і тростини в 100 – 300 разів.
У косметиці полісахариди використовують як енергетичний коктейль для шкіри і препарат, що забезпечує ліфтинг і захищає шкіру від втрати вологи.

Полісахариди з водоростей:
-Декстрин
-Декстран
-Карагенан
-Манниты Комплекс полісахаридів, який, крім прекрасних зволожуючих властивостей, має виражений ліфтинг-ефектом. Захищають шкіру від шкідливих факторів зовнішнього середовища.
Пудра Перлів
Підвищує життєвий тонус і вирівнює колір обличчя. Багатий кальцієм перли відновлює мінеральний баланс шкіри, покращує загоєння пошкоджень і нейтралізує вільні радикали

Рослинний комплекс Polyplant для жирної шкіри Шавлія, корінь лопуха, водянной крес, екстракт цедри лимона, плющ, фукус, екстракт сапонарии (мильного кореня)

Рослинний комплекс REGU®-SEB Регулює утворення шкірного жиру, звужує пори. Попереджає розвиток запалень, надає шкірі гладкість.

Рисовий білок Володіє прекрасним зволожуючим ефектом, сприяє збереженню вологи в верхніх шарах шкіри, сприяє активізації синтезу колагену і еластину, створює відчуття комфорту, надає шкірі м'якість і шовковистість.

РНК (низькомолекулярна РНК, рибонуклеопротеины) – (патент Faberlic) Регуляторні молекули, що володіють потужним антиоксидантним і омолоджуючий ефект, стимулюють процеси регенерації та репарації, відновлюють ритм ділення клітин шкіри і цілісність колагенових волокон.

Саліцилова кислота Відлущує «старі» клітини, відбілює шкіру, роблячи її рівною і гладкою

Сірка Належить до активних кератолитикам – речовин, що розчиняє кератин. Зменшує кератоз (надмірне ороговіння) навколо вивідних проток сальних залоз і запальних елементів, полегшуючи їх видалення, надає антикомедоногенное дію.

Триклозан Протизапальна та антимікробна добавка

Тапіока Бульбова рослина, що нагадує картоплю. Містить крохмаль у високій концентрації. На поверхні шкіри утворює найтоншу пудру, яка сорбує надлишок шкірного сала і надає шкірі матовість. Застосовується в матуючих засобів для жирної та комбінованої шкіри.

Фукус (бура водорість) Будучи джерелом мікроелементів і цукрів, надає шкірі атласну шовковистість.

Фітогормони Речовини рослинного походження. Володіють високою гормоноподібна біологічною активністю. Присутні в зародках пшениці, ячмені, корені женьшеню, хмелі, шавлії, сої, часнику, календулі, арніки, нирках і пилку живокосту, дикий ямс, плоди кокосової пальми. Як правило, не викликають побічних реакцій. Мають протизапальну і спазмолітичну дію, дають позитивний профілактичний ефект при догляді в'янучої шкірою, нормалізують її гормональний баланс.

Хлорофіл Активна старіння і омолоджуюча добавка. Містить комплекс мікроелементів, вітамінів, біологічно-активних молекул

Шавлія Батьківщина Шавлії лікарської — Середземномор'я. У стародавній Греції з його листев готували лекарственны «грецький чай». Містить природний антибіотик сальвін, ефірну олію, флаваноїди, фітонциди, органічні кислоти, вітаміни Р і РР. Має виражену антимікробну, протизапальну, заспокійливу дію на шкіру. лікує вугрі, зменшує активність сальних залоз і спсобствует регенерації шкіри. має протинабрякову дію.

Шовк Пом'якшує шкіру, зберігає вологу в її верхніх шарах.

Екстракт огірка Відбілює і зволожує шкіру, надає їй матовість, звужує пори. Екстракт огірка широко використовується в косметичній практиці.

Екстракт лотоса Тонізує і заспокоює шкіру, сприяє розгладженню зморшок.

Екстракт шавлії З давніх часів відомий своїми цілющими властивостями. Містить:
-рослинний антибіотик сальвін. Завдяки йому, екстракт має виражену протизапальну та антимікробну дію. Широко застосовується в дерматологічній і стоматологічній практиці як зовнішній засіб для лікування хронічних запальних захворювань шкіри і порожнини рота.
-ефірне масло шавлії, яке володіє протигрибковим ефектом
-флавоноїди – потужні антиоксиданти, «пастки» вільних радикалів, які стабілізують стан клітинних мембран, забезпечуючи їх захист і цілісність
-вітамін Р і комплекс органічних кислот, які сприяють регенерації шкіри і зміцнюють стінки капілярів
Екстракт кореня лопуха (реп'ях)
В якості лікарської рослини лопух був відомий ще нашим далеким предкам. корінь лопуха містить до 45% інуліну, ефірну олію, флаваноїди, дубильні і гіркі речовини, органічні кислоти, мінеральні речовини, витаминыю Має антисептичну, протизапальну, знеболювальну, кровоспинну, ранозагоювальну дію і антисеборрейным дією. Користуються для лікування опіків, запалень шкіри і для зміцнення волосся. Оберігає від лупи, лікує жирну і суху себорею. Контролює активність сальних залоз.

Екстракт пальми Сереноа Цілеспрямовано зменшує жирність шкіри і усуває запалення. Блокує фермент, який стимулює роботу сальних залоз, зменшує розміри сальних залоз, знижує екскрецію шкірного сала і нормалізує ліпідний баланс шкіри.

Екстракт Листя плюща цієї деревовидної ліани багаті вуглеводами (фруктозою, сахарозою, галактозою), ефірними оліями рослинними стероїдами, вітамінами групи В, флавоноїдами і карбоновими кислотами. Має антибактеріальну та антигрибкову дію, швидко купірує гостру запальну реакцію на шкірі, має ранозагоювальну і упокаивающим ефектом. Регулює роботу сальних залоз.

Екстракт волошки Класичне засіб для догляду за очима. Знімає роздратування і напруженість з чутливих ділянок шкіри навколо очей, усуває набряки

Екстракт Орхідеї Пом'якшує і знімає роздратування шкіри, повертає їй пружність і еластичність, сприяє розгладженню зморшок

Екстракт лакричника Захищає губи від обвітрювання і знімає лущення. Має ранозагоювальну дію.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner