Кошик
411 відгуків
promo_banner
+380 (98) 662-65-91
Інтернет-магазин JD Kristall - парфумерія, туалетна вода, парфуми
Кошик

Вивчаємо косметичку: корисне і не дуже...

Вивчаємо косметичку: корисне і не дуже...

Зміст деяких інгредієнтів– дуже небезпечно для твоєї шкіри, інші ж, навпаки, благотворно впливають на її стан. Чого не повинно бути в складі твого косметичного засобу?

НЕБЕЗПЕЧНІ ДЛЯ ШКІРИ І ЗДОРОВ'Я ІНГРЕДІЄНТИ: Вініл хлорид, він же хлорэтилен — в чистому вигляді небезпечний для здоров'я, так як являє собою справжній канцероген. Використовується в промисловості для виробництва антикорозійних фарб, пластикових труб і інших будівельних матеріалів.

Гексахлорофен — використовується в інфекційних лікарнях і ветеринарних клініках як потужний антисептик, з якого роблять спеціальне мило, яке вбиває майже всі можливі інфекції. У чистому вигляді речовина настільки отруйна, що працювати з ним можна тільки в захисному одязі і окулярах.

Ізопропіл — нафтопродукт, зустрічається не тільки в косметиці, але і в незамерзаючих рідинах для очищення автомобільних стекол. При попаданні на шкіру незмінно викликає роздратування. Навіть якщо подразнення непомітно, верхні шари шкіри сильно розпушуються, стають чутливими і вразливими до зовнішніх впливів. Так само, ізопропіл закупорює пори і провокує появу комедонов (простими словами — акне або вугри).

Метилен хлорид — навіть незважаючи на те, що в більшості випадків його застосовують як розчинник у виробництві фотоплівок і пластмаси, метилен хлорид може потрапити до складу косметики в якості того ж розчинника.

Хлороформ (трихлорметан або метилтрихлорид) — використовується в косметології як розчинник і може спровокувати досить сильну алергію. У великих кількостях пригнічує центральну нервову систему.

ІНГРАДІЄНТИ «КОРИСНІ» ДЛЯ ШКІРИ І ЗДОРОВ'Я Агар-агар отримують з водоростей, застосовують як емульгатор у нежирних кремів.

Арахідонова кислота застосовується в якості живильної добавки.

Бензиловий спирт — використовується в декоративній косметиці як сильний дезінфікуючий засіб.

Бензойна кислота володіє протизапальними властивостями, так само як і бензойное масло.

Бутиленгліколь здатний утримувати в шкірі вологу і посилювати дію компонентів косметичного засобу.

Валін — амінокислота, здатна утримувати вологу в клітинах.

Гіпосульфіт іноді використовується для лікування захворювань шкіри, так як містить сірку.

Гліцерин — володіє потужними антисептичними властивостями спирт, здатний утримувати вологу. Також є чудовим консервантом.

Дисодиум — нейтралізуючи сполуки кальцію і магнію, застосовується в косметиці як «пом'якшувача» водопровідної води.

Желатин — тваринний клей нестійкий до коливань температури, використовується в кремах як загусник.

Жир Ему зазвичай входить до складу елітних кремів, так як близький за своїм складом до ліпідів рогового шару людської шкіри, має антибактеріальні властивості.

Камфорний спирт — для отримання використовують деревину камфорного дерева. Його можна застосовувати для звуження пор і як антимікробний засіб.

Карагинан — ще один емульгатор, виділений з ірландського моху.

Киталан — воскоподібний продукт, його іноді використовують в кремах замість спермацета, так само як і стеарилстеарат (стеарол).

Коензим Q10 — зволожуючий компонент, що зменшує глибину зморшок і поліпшує еластичність шкіри.

Кріолан — рідкий ланолін.

Ланолін — віск, одержуваний з овечої шерсті, що використовується в косметичній промисловості як зволожуючий компонент. Легко вбирається, посилює обмінні процеси, не залишає жирного блиску, покращує кровообіг. У деяких випадках може викликати алергію.

Лецитин — речовина, споріднене ліпідів шкіри, здатне відновлювати шкірний покров «заповнюючи» собою пошкоджені ділянки.

Лимонна кислота використовується для видалення веснянок і пігментних плям, відбілювання шкіри.

Метилцелюлоза — емульгатор.

Мінеральні масла (mineral oil) — парафінове, вазелінове і озокерит — воскоподібні речовини, які утворюються при перегонці нафти і використовуються в недорогих кремах як загусник. Так як вони не можуть вбратися в шкіру, заважають проникненню кисню, тому допустимі тільки в захисних зимових кремах, а також в деяких масажних оліях і масках.

Молочна кислота використовується для відбілювання та зволоження і зустрічається у кисломолочних продуктах і хлібі.

Моногліцериди і моностеарат гліцерину присутні в основах багатьох кремів в якості емульгаторів.

Сечовина — безпечне зволожуюча речовина, не викликає алергій.

Норковий жир — неймовірно цінним косметичним елементом: який практично повністю всмоктується шкірою і не залишає на ній жирної плівки.

Оксид цинку, діоксид титану — це захист шкіри від шкідливого впливу ультрафіолету. Мають протизапальну дію, але не проникають в шкіру, так як хімічно і біологічно інертні.

Парабени використовуються в якості консервантів, поряд з феноксиэтанолом, катоном, гермалом, бронополом і имидазолидинилмочевиной, але не варто забувати, що всі ці речовини можуть викликати алергію.

Пентол, сорбитанолеат і олеат — емульгатори на основі олеїнової кислоти.

Пропіленгліколь — фахівці поки не визначилися з цим розчинником: одні кажуть, що він доставляє всередину клітини корисні речовини і утримує вологу, інші, навпаки, вважають, що пропіленгліколь витісняє рідина зі шкіри. А взагалі, пропіленгліколь є харчовою добавкою — Е 1520 і використовується при випічці кондитерських виробів.

Бджолиний віск — природний загусник, який утримує в шкірі вологу, проте здатний викликати алергічні реакції. Бджолиний віск багатий жирними кислотами, вітамінами А і Е, має пом'якшувальну та протизапальну дію.

Саліцилова кислота крім відбілювання шкіри, володіє потужними дезінфікуючими якостями.

Саліциловий спирт видобувається з кори верби. Використовується для дезінфекції шкіри і лікування акне, а також для її відбілювання.

Сквален — продукт з жиру печінки глибоководних акул, ця речовина здатна проникати в глибокі шари шкіри і має ранозагоювальні і зволожуючими властивостями.

Солі магнію — активні антиоксиданти, які допомагають шкірі зберегти молодість, сповільнюючи процес старіння і запобігаючи алергічні реакції.

Солі натрію сприяють проникненню поживних речовин в клітини.

Сорбіт — замінює в косметичних засобах глюкозу і є твердим спиртом, що отримується з плодів горобини, сливи та черешні.

Спермацет отримують з китового і акулячого жиру, основна дія якого — пом'якшувати та зволожувати шкіру. Спермацет близький за складом до ліпідів людської шкіри, однак, як і більшість речовин натурального походження — це потенційний алерген.

Стеарат — ефір стеаринової кислоти, що використовується в якості емульгатора і зволожувача.

Терлан — твердий ланолін (див. вище).

Токоферолу ацетат — антиоксидант, стимулює імунні процеси в шкірі, покращуючи кровообіг і збільшуючи життя клітин.

Трагакант — смолиста речовина при набуханні збільшується у 12 разів і використовується як емульгатор у нежирних кремів.

Транскутол — речовина, що проводить активні речовини всередину клітин.

Тригліцерид капринової кислоти — різновид штучного жирного масла, ідентичного натуральному шкірного сала. Використовується як основа кремів.

Оцтова кислота — дезінфікуючий засіб.

Фитолен — ніжне масло, зволожуючий і бактерицидний засіб, не викликає алергії.

Хітозан використовується як гелеподібна зволожуюча субстанція, яку отримують з панцирів ракоподібних.

Хлорид натрію — антисептик.

Церезин — ще один продукт переробки нафти, його використовують в косметичних засобах як структуроутворуюча речовина.

Етиловий спирт не дратуючи шкіру, виконує роль емульгатора (тобто рівномірно змішує водну і жирову частини косметичних засобів), сприяючи проникненню активних речовин, що містяться в кремі.

Циклометикон, симетикон и диметикон — силиконовые масла, используются в креме как эмульгаторы и смазывающая основа образующие на коже эластичную защитную пленку для придания «атласного» эффекта.

Чаще всего кожа «нервно» реагирует на парфюмерные отдушки и солнцезащитные фильтры.

Конечно, описание веществ, которые могут содержаться в креме или тонике, может занять несколько огромных статей, здесь мы перечислили только самые распространенные компоненты. Надеемся, в следующий раз ты будешь внимательнее выбирать себе косметику.

Покупая новые средства — всегда проводи тест. Нанеси «пробник» на внутреннюю сторону запястья и оставь на 20 минут. Лучше всего, конечно же, подождать сутки и, если через 24 часа на коже не будет покраснений, можно покупать выбранное косметическое средство.
Christian Dior, Nina Ricci Premier Jour, Addict 2, Armand Basi, Antonio Banderas, Burberry, Bvlgari, Carolina Herrera, Cacharel, Calvin Klein, Cerruti, Chanel, Chloe, Christina Aguilera, Clinique, Davidoff, Dolce & Gabbana, Donna Karan (DKNY), Elizabeth Arden, Escada, Giorgio Armani, Givenchy, Gucci, Guerlain,Hugo Boss, Kenzo, Lacoste, Lancome, Lanvin, Masaki Matsushima, Moschino, Nina Ricci, Paco Rabanne, Salvatore Ferragamo, Sergio Tacchini, Valentino, Versace.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner